Siirry suoraan sisältöön

Blogi

Liiketoimintaympäristön poikkeustilanteisiin varautuminen

  Koulutuksen seuraava osuus – Muuttuvat liiketoimintamallit – tulossa 27.3.2023

  Liiketoimintaympäristön muutoksia tai niiden vaikutuksia on usein vaikea ennakoida. Muutostilanteiden lähestyessä kyky ennakoida, arvioida eri skenaarioita ja tietenkin niiden vaikutus johtamiseen korostuu. Riskienhallinta, ennakointi ja tiedolla johtaminen auttavat yritystä varautumaan muutostilanteisiin.

  Lue lisää »Liiketoimintaympäristön poikkeustilanteisiin varautuminen
  Two people working in an business environment. Image from Unsplash unsplash.com/photos/HJckKnwCXxQ

  In-house coach

   Mitä tapahtuisi, jos istuisin työpaikallasi esim. yhden tai kaksi päivää kuukaudessa? Tehtävänäni olisi kuunnella työntekijöitä, joilta ehkä se punainen lanka työnteossa on hetkellisesti kadonnut. Tai työntekijöitä, jotka ovat niin stressaantuneita joko työstään tai henkilökohtaisen elämänsä haasteista, ettei työnteko suju. Tai työntekijöitä, jotka pelkäävät tulevaa, jännittävät uusia asioita ja miettivät opinko minä, selviänkö minä, miten minulle käy. Tai työntekijöitä, jotka ovat jostain syystä turhautuneita työhönsä, työyhteisöönsä tai johtamiseensa.

   Lue lisää »In-house coach

   Henkilöstö on voimavara – hyvinvoiva henkilöstö tekee tulosta nopeammin ja paremmin

    Jokainen yritys varmasti allekirjoittaa otsikon tekstin ja pyrkii sitä kohti. Lähtökohtaisesti yritystoiminnan ydin on tehdä tulosta omistajilleen. Tuloksenteon takana on useimmiten ihminen tai joukko ihmisiä tiimissä, yksikössä tai muussa mitattavassa määreessä. Kun henkilöstö voi hyvin ja sitä johdetaan hyvin, mahdollisuudet tuloksentekoon paranevat.

    Lue lisää »Henkilöstö on voimavara – hyvinvoiva henkilöstö tekee tulosta nopeammin ja paremmin

    Tiedolla johtaminen – mitä se on? Voiko strategiaa saada toimimaan ilman toimivaa tiedolla johtamisen kulttuuria? 

     Yritysten ja organisaatioiden tiedolla johtamisen kehityksestä on puhuttu varmasti jo yli 20 vuotta. Itsekin olen ollut mukana oikeastaan kaikki ne vaiheet, kun toiminnanohjausjärjestelmien kehityksen myötä ns. perusraportointi alkoi kehittyä ja saatiin hiukan automaattisemmin historiatiedon yhteenvetoja. Tästä on kuitenkin vielä todella pitkä matka siihen, mistä nyt pitäisi puhua. Pitäisi puhua analytiikasta, ennustamisesta ja tiedolla johtamisen kulttuurin kehityksestä. Sovellusten tuomat mahdollisuudet pitäisi olla jo kaikilla käytössä. Näin ei kuitenkaan ole.

     Lue lisää »Tiedolla johtaminen – mitä se on? Voiko strategiaa saada toimimaan ilman toimivaa tiedolla johtamisen kulttuuria? 

     Strategiatyö – miten se hoidetaan kunnolla? Voiko strategiasta saada koko organisaation yhteisen asian, josta keskustellaan kahvihuoneessa?

      Strategiatyötä pidetään monessa yrityksessä muodollisena, muutaman vuoden välein toteutettavana työpajarupeamana ja Powerpoint -kirjoitustyönä, joka sitten unohtuu pöytälaatikkoon ja operatiivinen toiminta jatkaa rullaamistaan vanhaan malliin. Näin ei kuitenkaan johdeta yritystä menestyksekkäästi. Strategiatyö on koko organisaation asia ja lähtee liikkeelle omistajastrategiasta.

      Lue lisää »Strategiatyö – miten se hoidetaan kunnolla? Voiko strategiasta saada koko organisaation yhteisen asian, josta keskustellaan kahvihuoneessa?

      Coachista apu tulevaisuuden työelämään

       Pandemian jälkeinen tulevaisuus vaatii uutta ajattelua, viisaita päätöksiä ja luovaa innovatiivisuutta.

       Työelämä ei ehkä enää koskaan palaa ennalleen. Etätyöt jatkuvat, työntekijöiden tekninen osaaminen lisääntyy ja työn tehokkuus kasvaa. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevaisuuden työn on oltava hyvin suunniteltua ja johdettua. Prosessien, strategioiden ja uusien työkalujen on oltava selkeitä ja konkreettisia kaikille.

       Lue lisää »Coachista apu tulevaisuuden työelämään

       Coach auttaa itsetuntemuksen kautta kohti haluttua muutosta

        Terapeutit tykkäävät terapiasta, muut ihmiset välttämättä eivät. He haluavat vain päästä ulos vaikeasta tilanteesta. (Monte Bobele, Arnold Silve)

        Terapiassa hoidetaan psyykkisiä vaikeuksia psykologisin menetelmin. Se on tärkeää ja jopa välttämätöntä sitä tarvitsevalle ihmiselle. Coachaaminen ei ole terapiaa. Se on valmennusta, jossa coach valmentaa asiakastaan pääsemään ulos vaikeasta tilanteesta ja etenemään kohti asiakkaan toivomaa tavoitetta.

        Lue lisää »Coach auttaa itsetuntemuksen kautta kohti haluttua muutosta

        5 väitettä myynnistä

         Myynnin systemaattinen johtaminen

         Olen huomannut monen kuvittelevan myynnin olevan ad hoc -tunnejohtamista. Joskus sitäkin tarvitaan, mutta suurimmaksi osaksi myynti on systemaattista asiantuntijatyötä. Kokemukseni mukaan yrityksen strategiasta johdettu myyntistrategia antaa myynnille johdon toivoman suunnan. Kunnolla mietityt systemaattiset prosessit tehostavat toimintaa ja varmistavat asiakkaalle helpon ostamisen. Prosessien avulla koko organisaatio toimii yhteen, jolloin varmistetaan asiakkaiden tyytyväisyys ja pysyvyys.

         Lue lisää »5 väitettä myynnistä