Siirry suoraan sisältöön

Blogi

Liiketoimintastrategiaan perustuva tuotannon kehitys

  Minkälainen sinun yrityksesi tuotantostrategia on? Onko se kirjattu johonkin? Onko se omistajastrategiaan ja yrityksen strategiaan perustuva? Tuntevatko työntekijänne yrityksenne tuotantostrategian? Mitä se tarkoittaa tehtaalla päivittäisessä toiminnassa? Tukevatko tuotantoautomaatio ja IT ratkaisut tuotantostrategiaa? Onko investointisuunnitelma synkronoitu tuotantostrategian kanssa?

  Tässä muutamia kysymyksiä, joihin tuotantostrategia vastaa ja antaa selkänojan tuotannon kehittämishankkeelle.

  Lue lisää »Liiketoimintastrategiaan perustuva tuotannon kehitys

  Liiketoimintaympäristön poikkeustilanteisiin varautuminen

   Koulutuksen seuraava osuus – Muuttuvat liiketoimintamallit – tulossa 27.3.2023

   Liiketoimintaympäristön muutoksia tai niiden vaikutuksia on usein vaikea ennakoida. Muutostilanteiden lähestyessä kyky ennakoida, arvioida eri skenaarioita ja tietenkin niiden vaikutus johtamiseen korostuu. Riskienhallinta, ennakointi ja tiedolla johtaminen auttavat yritystä varautumaan muutostilanteisiin.

   Lue lisää »Liiketoimintaympäristön poikkeustilanteisiin varautuminen
   Two people working in an business environment. Image from Unsplash unsplash.com/photos/HJckKnwCXxQ

   In-house coach

    Mitä tapahtuisi, jos istuisin työpaikallasi esim. yhden tai kaksi päivää kuukaudessa? Tehtävänäni olisi kuunnella työntekijöitä, joilta ehkä se punainen lanka työnteossa on hetkellisesti kadonnut. Tai työntekijöitä, jotka ovat niin stressaantuneita joko työstään tai henkilökohtaisen elämänsä haasteista, ettei työnteko suju. Tai työntekijöitä, jotka pelkäävät tulevaa, jännittävät uusia asioita ja miettivät opinko minä, selviänkö minä, miten minulle käy. Tai työntekijöitä, jotka ovat jostain syystä turhautuneita työhönsä, työyhteisöönsä tai johtamiseensa.

    Lue lisää »In-house coach

    Henkilöstö on voimavara – hyvinvoiva henkilöstö tekee tulosta nopeammin ja paremmin

     Jokainen yritys varmasti allekirjoittaa otsikon tekstin ja pyrkii sitä kohti. Lähtökohtaisesti yritystoiminnan ydin on tehdä tulosta omistajilleen. Tuloksenteon takana on useimmiten ihminen tai joukko ihmisiä tiimissä, yksikössä tai muussa mitattavassa määreessä. Kun henkilöstö voi hyvin ja sitä johdetaan hyvin, mahdollisuudet tuloksentekoon paranevat.

     Lue lisää »Henkilöstö on voimavara – hyvinvoiva henkilöstö tekee tulosta nopeammin ja paremmin

     Tiedolla johtaminen – mitä se on? Voiko strategiaa saada toimimaan ilman toimivaa tiedolla johtamisen kulttuuria? 

      Yritysten ja organisaatioiden tiedolla johtamisen kehityksestä on puhuttu varmasti jo yli 20 vuotta. Itsekin olen ollut mukana oikeastaan kaikki ne vaiheet, kun toiminnanohjausjärjestelmien kehityksen myötä ns. perusraportointi alkoi kehittyä ja saatiin hiukan automaattisemmin historiatiedon yhteenvetoja. Tästä on kuitenkin vielä todella pitkä matka siihen, mistä nyt pitäisi puhua. Pitäisi puhua analytiikasta, ennustamisesta ja tiedolla johtamisen kulttuurin kehityksestä. Sovellusten tuomat mahdollisuudet pitäisi olla jo kaikilla käytössä. Näin ei kuitenkaan ole.

      Lue lisää »Tiedolla johtaminen – mitä se on? Voiko strategiaa saada toimimaan ilman toimivaa tiedolla johtamisen kulttuuria? 

      Strategiatyö – miten se hoidetaan kunnolla? Voiko strategiasta saada koko organisaation yhteisen asian, josta keskustellaan kahvihuoneessa?

       Strategiatyötä pidetään monessa yrityksessä muodollisena, muutaman vuoden välein toteutettavana työpajarupeamana ja Powerpoint -kirjoitustyönä, joka sitten unohtuu pöytälaatikkoon ja operatiivinen toiminta jatkaa rullaamistaan vanhaan malliin. Näin ei kuitenkaan johdeta yritystä menestyksekkäästi. Strategiatyö on koko organisaation asia ja lähtee liikkeelle omistajastrategiasta.

       Lue lisää »Strategiatyö – miten se hoidetaan kunnolla? Voiko strategiasta saada koko organisaation yhteisen asian, josta keskustellaan kahvihuoneessa?

       Coachista apu tulevaisuuden työelämään

        Pandemian jälkeinen tulevaisuus vaatii uutta ajattelua, viisaita päätöksiä ja luovaa innovatiivisuutta.

        Työelämä ei ehkä enää koskaan palaa ennalleen. Etätyöt jatkuvat, työntekijöiden tekninen osaaminen lisääntyy ja työn tehokkuus kasvaa. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevaisuuden työn on oltava hyvin suunniteltua ja johdettua. Prosessien, strategioiden ja uusien työkalujen on oltava selkeitä ja konkreettisia kaikille.

        Lue lisää »Coachista apu tulevaisuuden työelämään

        Coach auttaa itsetuntemuksen kautta kohti haluttua muutosta

         Terapeutit tykkäävät terapiasta, muut ihmiset välttämättä eivät. He haluavat vain päästä ulos vaikeasta tilanteesta. (Monte Bobele, Arnold Silve)

         Terapiassa hoidetaan psyykkisiä vaikeuksia psykologisin menetelmin. Se on tärkeää ja jopa välttämätöntä sitä tarvitsevalle ihmiselle. Coachaaminen ei ole terapiaa. Se on valmennusta, jossa coach valmentaa asiakastaan pääsemään ulos vaikeasta tilanteesta ja etenemään kohti asiakkaan toivomaa tavoitetta.

         Lue lisää »Coach auttaa itsetuntemuksen kautta kohti haluttua muutosta