Siirry suoraan sisältöön

In-house coach

  Mitä tapahtuisi, jos istuisin työpaikallasi esim. yhden tai kaksi päivää kuukaudessa? Tehtävänäni olisi kuunnella työntekijöitä, joilta ehkä se punainen lanka työnteossa on hetkellisesti kadonnut. Tai työntekijöitä, jotka ovat niin stressaantuneita joko työstään tai henkilökohtaisen elämänsä haasteista, ettei työnteko suju. Tai työntekijöitä, jotka pelkäävät tulevaa, jännittävät uusia asioita ja miettivät opinko minä, selviänkö minä, miten minulle käy. Tai työntekijöitä, jotka ovat jostain syystä turhautuneita työhönsä, työyhteisöönsä tai johtamiseensa.

  Sen lisäksi että kuuntelisin heitä, selkiyttäisin heidän omia tavoitteitaan, heidän omaa rooliaan suhteessa omaan esihenkilöön, työtovereihin, ehkä omaan henkilöstöön sekä omaan itseensä.

  Keskustellessamme emme paljoakaan vatvoisi eilisen ongelmia, kiinnittäisimme katseemme tulevaan, fokuksena toivotun muutoksen aikaansaaminen.

  Minä coachina en tiedä keskustekukumppanini tavoitteita enkä niitä keinoja, millä hän tavoitteisiinsa pääsisi sen enempää kuin lopputulostakaan.

  Minun tehtävänäni on herätellä hänen omaa ajatteluaan ja haastatella häntä ratkaisukeskeisesti.

  Tapahtuisi muutosta parempaan.
  Jo yhdellä tapaamisella, joka voi olla joko 45 min tai 1,5 tuntia, voi olla paljon vaikuttavuutta. Kuunteleva, rauhallinen kohtaaminen kesken hektistä työpäivää on monelle keidas keskellä kaoottista työrupeamaa. Keskittyminen oleelliseen vähentää kaaos-ajattelua, työteho paranee, työyhteisöön, omaan esihenkilöön tai omaan itseen kohdistuvat paineet helpottavat, sitoutuminen omaan työhön ja työyhteisöön lisääntyy. Coachattavaksi tuleva henkilö voi löytää itsestään paremman version, ehkä sellaisen, jota hän ei edes tiennyt olevan olemassakaan.

  Pitkällä aikavälillä mahdollisesti työterveyshuollon palvelujen käyttäminen tai sairauspoissaolot vähenevät, mikäli minä coachina olisin työntekijöiden käytettävissä säännöllisesti sovittuina ajankohtina.

  In-house coachin palkkaaminen lisää siis kustannustehokkuutta ja pidemmällä aikavälillä maksaa itse itsensä takaisin.

  Työntekijöille tarjottu mahdollisuus käyttää omalla työpaikallaan coachin palveluita on harkitsemisen arvoinen asia. Lähes jokainen tarvitsee ajoittain psyykkistä valmennusta avatakseen työelämässä syntyneitä solmukohtia.

  Olet sitten perustekijä, asiantuntia tai johtaja. Kaikki me olemme ihmisiä ja tarvitsemme valmennusta myös ajatustyön tekemiseen!

  ”…Helenalla on pitkä kokemus johtajana. Hän on myös lisenssoitu ratkaisukeskeinen coach. Coachina hän haluaa tukea esihenkilötyötä ja auttaa esihenkilöitä löytämään itsestään johtamisen voimavarat...

  Helena Helenius-Lamminparras
  Management Coach

  tel: +358 50 331 3346


  Kysy lisää coaching-toiminnastamme. Kerromme mielellämme coachingilla saavutetuista onnistumisista yhdessä asiakkaittemme kanssa. 

  Jari Noppa, toimitusjohtaja ja sertifioitu coach, 040 833 0083 tai [email protected]