Jari Noppa

Hallituksen puheenjohtaja, yrittäjä

Jari on toiminut yli 30 vuotta suomalaisten ja kansainvälisten yritysten myynnin- ja liiketoimintojen johdon tehtävissä. Jarilla on laaja kokemus yritysten liiketoiminnan kehityshaasteista ja myös liiketoiminnan mahdollisuuksien hyödyntämisestä, niin osana organisaatiota toimittaessa, kuin konsultinkin roolista. Strategian uudistaminen ja sen toimeenpano, strateginen tiedolla johtaminen sekä erityisesti ihmisten johtaminen ovat Jarille tärkeitä osaamis- ja kokemisalueita. Myyntitoimintojen kehityksestä Jarilla on kokemusta 30 vuoden ajalta.

Pitkä kokemus kasvavan ICT yrityksen myynnin ja liiketoimintojen johdon tehtävissä on tuonut vahvan ICT -toimialaosaamisen sekä osakkaana kokemusta yrityksen listautumisprosessista julkisesti noteerattavaksi yritykseksi.

Jari on toiminut Interim kehitysjohtajana pörssiyhtiö Honkarakenteella ja lisäksi hän on vastannut liiketoimintajohtajana Honkarakenteen suurimman liiketoiminta-alueen kehittämisestä ja johtamisesta sekä Ruotsin liiketoiminnan käynnistämisestä. Jari kuului myös Honkarakenteen johtoryhmään. Näiden vuosien 2015 – 2020 tuloksia voi katsoa pörssiyhtiön julkisista tulosraporteista.

Toimialaosaamista Jarilla on erityisesti ICT ja taloteollisuuden alueelta, mutta hän on toiminut konsulttina monilla muillakin toimialoilla. Hallituskokemusta Jarilla on usean vuoden ajalta ja hän on esimerkiksi PPT Pölynpoistotekniikka Oy:n hallituksen jäsen ja BBI Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Uudet hallitustehtävä, eri liiketoiminnan kehitysvaiheissa olevissa yrityksissä, kiinnostavat häntä tulevaisuudessakin.

Jarin ajatuksia strategiakehityksestä tai johtamisesta voi lukea BBI:n blogista.

Jari on sertifioittu ACTP Business Coach ja Kauppakamarin hyväksymä hallitusjäsen HHJ. Hän toimii myös Pohjanmaan hallituspartnereissa.

Vapaa-aika kuluu luonnossa liikkuessa ja mökillä Merenkurkun saaristossa puuhastellessa.